audioberza logo
Za informacije, zainteresovani izlagači mogu nam se obratiti na:
Telefoni: +381 (0)63 / 211 777
                  +381 (0)64 / 112 33 64
mail: office (at) audioberza.com
facebook Pridružite nam se na Facebook-u

Dah svežine

Tog vrelog 22. juna 2008. godine, u tržnom centru na Trgu Republike u Beogradu, održali smo treću Audioberzu. Ova Audioberza donela je osveženje posetiocima, iscrpljenim letnjom vrućinom, ne samo činjenicom da je temperatura u "Staklencu" bila za nekoliko stepeni niža nego napolju i ne samo "okrepljenjem" sa ledom na nezaobilaznom Desku 2, već i osvežavajućim sadržajem koji smo za ovu priliku pripremili...

Kao i na prethodnim Audioberzama, ponuda audio uređaja, zvučnika i prateće opreme bila je izuzetno bogata i raznovrsna. Naročito je bilo primetno povećanje ponude u domenu originalnih muzičkih izdanja u svim formatima (CD, SACD, HDCD, XRCD, LP, single...), čime smo u potpunosti zaokružili program neophodan svakom ljubitelju muzike. Iako nešto manja poseta nego prošli put, svakako izazvana letnjim vrućinama, raspustom i odmorima, i ova Audioberza protekla je u atmosferi krajnje srdačnosti i dobrog raspoloženja. Ekipa iz Hi-Files časopisa dodatno je obogatila ponudu promocijom majica i kačketa sa logom ovog časopisa.

Veliku čast i zadovoljstvo svojim nastupom priredio nam je gospodin Relja Turudić, magistar klasične gitare, već nekoliko godina nastanjen u Ljubljani u Sloveniji, gde je i magistrirao aprila meseca ove godine. Nakon izuzetno uspešnog koncerta koji je održao prethodno veče u "Madlenijanumu" u Zemunu, maestro Turudić je oko 13 sati u "Staklencu" izveo poznato remek delo velikana Fransiska Tarege "Sećanja na Alhambru", čiji su se tonovi stapali sa žuborom fontane u holu, prenoseći tako, na momente, prisutne u očaravajuće okruženje tog bisera srednjevekovne maurske arhitekture u Španiji. Ovo delo umetnik je izveo na potpuno novom instrumentu poznatog grčkog graditelja gitara Pavlosa Gipasa, čije radove karakteriše raskošna lepota zvuka, na nivou najpoznatijih španskih majstora.

Promociju audio opreme, tokom ove Audioberze, održala je firma HiendFi predstavljajući tom prilikom deo svog prodajnog programa koji se sastojao od proizvoda kompanija Usher, Shanling i Siltech, kao i uređaja za profesionalnu primenu. Najveću pažnju prisutnih audiofila izazvala je fascinantna reprodukcija Usher X-719 zvučnika, koji su kvalitetom i veličinom zvučne slike daleko prevazilazili svoje dimenzije, a naročito svoj cenovni rang. Ovom prilikom, gospodin Slobodan Minić iz HiendFi-ja priredio je i nagradnu igru namenjenu svim posetiocima Audioberze, a nagradno izvlačenje obavljeno je u prisustvu organizatora Audioberze oko 17 sati. Srećni dobitnik, gospodin D. Bukušić, postao je ponosni vlasnik zvučnika Pure Acoustics model King S. Čestitamo srećnom dobitniku, a gospodinu Miniću se ovom prilikom još jednom zahvaljujemo na gostovanju i izuzetno uspešnoj promociji.

Do sledeće Audioberze, četvrte po redu, predviđene za 28. septembar 2008. godine, srdačno vas pozdravljamo i želimo lep provod na letnjem odmoru!

Aleksandar Vujasin

Početna ->