audioberza logo
Za informacije, zainteresovani izlagači mogu nam se obratiti na:
Telefoni: +381 (0)63 / 211 777
                  +381 (0)64 / 112 33 64
mail: office (at) audioberza.com
facebook Pridružite nam se na Facebook-u

Prednovogodišnja gužva

Šestu Audioberzu, poslednju u 2008-oj godini, održali smo 21. decembra u već uveliko zahuktaloj prednovogodišnjoj atmosferi, koja se na ovoj berzi manifestovala u vidu rekordne ponude polovnih audio uređaja, originalnih muzičkih izdanja i prateće opreme. Naročito je bila bogata ponuda originalnih muzičkih CD-ova i gramofonskih ploča, a po prvi put pojavili su se i izlagači alata namenjenih samograditeljima audio uređaja. Brojni posetioci "zasuti" raznovrsnošću ponude, u sjajnom raspoloženju zadržavali su se još duže nego na prethodnim Audioberzama, pa je gužva u holu "Staklenca" na momente potsećala na pravi Novogodišnji vašar.

Na prvom spratu "Staklenca", promociju audio opreme ovaj put održala je domaća firma Trafomatic Audio iz Mladenovca. Ova firma je svoje ime prvenstveno izgradila izradom izuzetno kvalitetnih transformatora za najrazličitije namene, pod robnom markom Trafomatic, a od nedavno se bavi i proizvodnjom cevnih audio uređaja. Za ovu priliku, iz svoje proizvodne game, a za potrebe promocije, predstavnici Trafomatic Audio kompanije izdvojili su The Experience Elegance pojačavač snage, The Experience Line One linijski pretpojačavač i The Experience Two integralni pojačavač. Zbog veličine prostora namenjenog za promocije, zvučno je predstavljena kombinacija pretpojačavač-snagaš, dok je integralni pojačavač bio izložen kao eksponat. Zvučnici korišćeni za ovu priliku bili su WLM La Scala, inače u prodajnom programu Trafomatic-a u vidu predstavništva kompanije WLM iz Nemačke. Kao izvor signala korišćen je provereni Cary CD-308 CD plejer, a sve je napajano preko mrežnog filtera Trafomatic Audio Experience Model 3000.

Već na prvi pogled uređaji Trafomatic Audio odišu kvalitetom i solidnošću izrade i dizajna. Celokupnom utisku solidnosti doprinosi i činjenica da Trafomatic Audio svoje uređaje pakuje u drvene sanduke, zajedno sa kvalitetnim napojnim kablovima sopstvene izrade, pa je otpakivanje ovih uređaja svojevrstan ritual (neophodan je krstasti odvijač) a priloženi kabl Vas svojim kvalitetom lišava potrebe da odmah otrčite i kupite neki od brendiranih napojnih audio kablova. Sonično, predstavljeni sistem je pokazao izuzetnu dinamičnost i u makrodinamičkom i u mikrodinamičkom smislu, pa je sa lakoćom "svirao" koji god da je muzički žanr bio puštan. Ovakva dinamika i lakoća reprodukcije dosta je retka kod cevnih uređaja ove klase cene, pa to smatram jednom od izuzetnih karakteristika ovog sistema i velikim uspehom Trafomatic Audio dizajna. Koristim priliku da još jednom pozdravim ekipu iz Trafomatic Audia i poželim im još puno uspeha u dizajnu i proizvodnji audio uređaja.

Kao što rekoh, na ovoj Audioberzi imali smo rekordnu ponudu, što se može videti i iz priloženih fotografija, a Vas pozivam da zajedno vidimo da li će ta ponuda biti još bogatija na sedmoj Audioberzi, predviđenoj za 1. mart 2009. godine. Dobrodošli i vidimo se!

Aleksandar Vujasin


Početna ->