audioberza logo
Za informacije, zainteresovani izlagači mogu nam se obratiti na:
Telefoni: +381 (0)63 / 211 777
                  +381 (0)64 / 112 33 64
mail: office (at) audioberza.com
facebook Pridružite nam se na Facebook-u

Tehnološka avangarda

I tako, nakon prve, duge letnje pauze, sa nestrpljenjem smo dočekali taj 28. septembar 2008. godine, da se na starom mestu (u ''Staklencu'' na Trgu Republike u Beogradu, naravno) u uobičajeno vreme (od 12 do 18 sati) svi okupimo na četvrtoj Audioberzi. Stari znanci, ljubitelji dobrog zvuka i kvalitetne muzike, kao i neka nova lica, opet su imali priliku da razmene iskustva, podele dragocene i dobronamerne savete onima sa manje iskustva u domenu audiofilije i lepo se provedu uz osveženje na Desku 2, okruženi ljudima sa istim interesovanjima.

Nije ni potrebno napominjati da je i ovaj put ponuda polovnih audio uređaja, zvučnika i originalnih muzičkih izdanja bila izuzetno bogata i raznovrsna. Pored standardno dobre ponude polovnih audio uređaja, primetna je još bogatija ponuda polovnih i novih originalnih muzičkih izdanja, uključujući i LP, nego na prošloj Audioberzi, tako da taj segment, na opšte zadovoljstvo, zauzima sve značajniji deo ponude. Od ove Audioberze uveli smo i jednu novinu, naime u pitanju je ''zajednički sto'' na kome oni koji imaju da ponude samo jedan ili dva uređaja ili manju količinu muzičkih izdanja, mogu to da urade po ceni dve ulaznice na zajedničkom stolu, čime smo izbegli diskvalifikaciju ''malih'' ponuđača. Takođe, inspirisani akcijom na prvom HiFiles Show-u, nedavno održanom u Holiday Inn hotelu na novom Beogradu u organizaciji HiFiles časopisa, od ove pa na sve buduće Audioberze, ulaz za pripadnice lepšeg pola biće besplatan. Kao i do sada, svaki stoti posetilac imao je priliku da izabere jedan CD kao poklon od organizatora, što je tradicija uspostavljena još od prve Audioberze.

Za ovaj put, kao potsetnik na ''absolutnu referencu'' pripremili smo nastup umetnika na violini. Zadovoljstvo uživanja u suptilnom zvuku ovog instrumenta, priredio nam je Slavko Kodžopeljić, student violine, svojim izuzetnim izvođenjem Sarabande u D-molu, Johana Sebastijana Baha. Koristim ovu priliku da mu se još jednom zahvalim i poželim puno uspeha na daljim studijama.

Promociju audio opreme na prvom spratu ''Staklenca'', ovoga puta održala je  firma Radix Audio, predstavljanjem dela svog prodajnog programa, koji se sastojao iz elektronike firme Isem Audio, 2.1 zvučničkog sistema kompanije Anthony Gallo Acoustics i ožičenja firmi Isem, Audioquest i Cardas. Iako je ranije bilo najavljeno da će na promociji biti predstavljena elektronika popularne kompanije Cambridge Audio, do promene je došlo u poslednjem trenutku, iz razloga trenutne nedostupnosti najavljenih modela ove kompanije. Pošto smo se mi kao organizatori od samog početka zalagali da promocija bude sa Isem opremom, ovu neočekivanu promenu dočekali smo sa velikim zadovoljstvom i odobravanjem. Naime, ovim gestom došlo je do svojevrsne premijere u predstavljanu proizvoda kompanije Isem našoj široj audiofilskoj javnosti, što je propraćeno velikim interesovanjem prisutnih. Osim izuzetnog zvuka ovog sistema, naročito interesovanje privukao je asketski dizajn Isem uređaja, prvenstveno oličen u avangardnom OTC (One Touch Controll) dugmetu, pomoću koga se, lucidno osmišljenim rešenjem, samo jednim dugmetom upravlja svim funkcijama određenog uređaja. Na veliko odobravanje naišao je i izuzetan zvuk Anthony Gallo 2.1 sistema, potpuno oslobođen "nazalnog" karaktera uobičajeno prisutnog kod 2.1 sistema nekih drugih proizvođača. Još jednom se zahvaljujemo predstavnicima firme Radix Audio što su nam omogućili uživanje u ovim audiofilskim poslasticama.

U nastojanju da svaka sledeća Audioberza bude još uspešnija i bogatija od prethodne, sa nestrpljenjem Vas očekujemo na sledećoj, petoj po redu Audioberzi, predviđenoj za 9. novembar 2008. godine.

Aleksandar Vujasin

Početna ->